آموزش مهارت‌های زندگی و خانواده

انتشار یافته در تاریخ: 27 سپتامبر 2011

محور مطالب کتاب: در زندگی اجتماعی با پارامترهای متعدد، هر انسان نیازمند شناخت خود، و مهارت‌هایی برای مدیریت خود و روابط اجتماعی خود است. بخشی از شیوه‌های کاربردی این دانش در قالب مهارت‌های زندگی عرضه میشود. در این کتاب، ابتدا به مسئله بهداشت روان به موازات مبحث شناخته شده‌ای مانند بهداشت جسم پرداخته شده است. بهداشت روان را در یک تعریف مشهور، توانایی سازگاری و رویارویی با چالش‌های زندگی دانسته‌اند. برخی شیوه‌های عملی برای بهره‌گیری از مهارت‌های ده‌‌گانه زندگی از جمله خودآشنایی، حلّ مسئله، مهارت نه گفتن، تفکر خلّاق و مهارت‌های ارتباط بین فردی در بخش اول کتاب مورد بحث قرار میگیرند.
یکی از مشکلات عصر حاضر آن است که والدین، کمتر فرزندان خود را برای پدر و مادر شدن و مسئولیتهای آن تربیت میکنند. بر عهده گرفتن مسئولیتهای زناشویی و والد شدن، مانند هر امکر خطیر دیگری، نیازمند دانش است. بخشی از دانستنیهای تشکیل و اداره خانواده موضوع بخش دوم کتاب را تشکیل میدهد.

Book_Maharatha_1390

حیطه : روانشناسی
بخشی از سرفصلهای کتاب:
بخش اول. مهارتهای زندگی: بهداشت روان، خودآگاهی، حل مسئله و تصمیمگیری، هوش هیجانی، اعتماد به نفس، مهارت نه گفتن و جرأتورزی، تفکّر خلّاق، تفکّر انتقادی، مهارت مقابله با استرس، خشم و عصبانیت، ارتباط موثر و مهراتهای بینفردی
بخش دوم. تشکیل خانواده و ازدواج: جایگاه و منزلت خانواده، تفاوتهای روحی و روانی زن و مرد، ازدواج، استحکام بنیان خانواده
تألیف با همراهی جمعی از مشاوران و اساتید درس مهارتهای زندگی، دانشگاه علم و صنعت ایران، سال 1389

ss

  1. هدهد گفت:

    با سلام و احترام
    مطالب ارزنده ومفیدی در سایت شما هست و من استفاده میکنم.من دانشجوی سال آخر روانشناسی تربیتی هستم خواستم خواهش کنم اگر امکان دارد کتاب مهارت های زندگی را برای من ایمیل کنید.چون احساس می کنم ابتدا خودم و سپس اطرافیانم وتقعا به این مطالب احتیاج داریم.
    تشکر از زحمتتتان

    1. مدیر سایت گفت:

      با سلام و آرزوی توفیق. از نظر محبّت آمیز شما متشکریم. نسخه نهایی کتاب در دست ویراستاری است و امیدواریم به زودی برای دانلود دربخش مربوط به کتاب در دسترس قرار گیرد.

  2. sh گفت:

    سلام خدمت استاد گرامی
    من فارغ التحصیل کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی هستم.از مطالب مندرج در سایتتان بسیار بهره مند میشوم و برای من مفید است. نکته جالبی که این مطالب دارند این است که برای عموم قابل استفاده است چون به زبانی ساده و قابل لمس و درک می باشد. لطفا برای دریافت کتاب ها و اطلاع از برگزاری کارگاهها مرا راهنمایی فرمایید. با تشکر

    1. مدیر سایت گفت:

      با سلام و آرزوی توفیق شما. تمامی دوستانی که مایل به دریافت اخبار کارگاه‌ها و سخنرانی‌های عمومی آینده نزدیک می‌باشند، می‌توانند ایمیلی به همین مضمون به نشانی ایمیل دفتر انتشار آثار (مندرج در ذیل صفحه سایت) ارسال نمایند تا در فهرست ارسال ایمیل ما قرار گیرند.
      در خصوص کتب تلاش ما آن است که نسخه الکترونیک اغلب کتب هرچه زودتر بر روی سایت قرار گیرد. از شکیبایی شما در این خصوص متشکریم.

  3. عباسعلی نظافت گفت:

    ضمن تکر وقدردانی از استاد خواهشند است سخنراینها وفایلهای کتابها را ارسال فرمائید.

    1. مدیر سایت گفت:

      با سلام و تشکر از محبت شما. فایل تمامی کتاب‌ها جهت حفظ حقوق ناشرین قابل ارسال نیست. اما چنانچه برای تهیه نسخ کاغذی نیاز فوری داشته باشید دفتر می‌تواند راهنمایی لازم را تقدیم کند و کافی است با ما تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلاش علمی خستگی‌ناپذیر

خانواده سالم، احیای خانواده، و جامعه خانواده محور وجه بارز کار علمی استاد را تشکیل می دهد، و سابقه ای بیش از چهل سال را در تحقیق و مشاوره رقم زده است. در نگرش ایشان، ارزش های اجتماعی از خانواده سرچشمه می گیرد و خانواده منبع رشد اخلاقی جامعه است، و حل موثر بیماری های اجتماعی با توجه به محوریت خانواده سالم امکان پذیر خواهد بود. ایشان در فاصله سالهای 1386 تا 1390 عهده دار مدیریت مرکز مشاوره روانشناختی دانشگاه علم و صنعت و نیز مشاور دانشکده مهندسی برق در ارتقای فضای انسانی و پیشرفت علمی بوده اند. وجه مهم دیگر فعالیت علمی و تخصصی ایشان، حوزه جوانان، و روانشناسی اجتماعی و محیطی با تکیه بر محیط‌های آموزشی، به خصوص آموزش عالی و دانشگاهی است. امروز ایشان به عنوان مشاور ارشد رئیس دانشگاه شاهد، و نیز به عنوان مشاور اجتماعی معاونت فرهنگی دانشگاه علم و صنعت برای پیشرفت علمی بر مبنای ارتقای فضای انسانی تلاش می کنند. ایشان معتقدند که انگیزه قوی و ارتباطات سالم انسانی در میان اعضای دانشگاه، کلید تحرک علمی است و بیدار کردن انگیزه های خفته جوانان، به معنای فعال ساختن ظرفیت های نهفته دانشگاه برای تاثیرگزاری در کشور است.