عملیات روانی ، مبانی و شیوه‌‌ها

انتشار یافته در تاریخ: 4 نوامبر 2013

عملیات روانی به اقدامات  گسترده‌‌ای گفته می‌‌شود که به منظور تأثیرگزاری بر نظرات، احساسات، موضع‌‌گیری‌‌ها و رفتارهای گروه‌‌های دوست، دشمن، یا بی‌‌طرف صورت می‌‌گیرد. این اقدامات که چه در زمان درگیری و چه در زمان صلح، در طول تاریخ بین گروه‌‌ها و کشورهای مختلف رایج بوده است، امروز با گسترش ابزار اطلاع‌‌‌رسانی در وسعت جهانی، نقش پررنگ‌‌تری در زندگی روزمره انسان یافته است. تکنیک‌‌های عملیات روانی ریشه در علم روان‌‌شناسی و جامعه‌‌شناسی دارند و ما نیز از همین منظر به آن توجه می‌‌کنیم.

Stand_Mindfulness7(PsyMethodsOp)

یکی از ساده‌‌ترین تکنیک‌‌ها در اثرگزاری روانی، شرطی‌‌سازی است، که در آن دیدن مکرّر یک نماد (مانند سیگار)در کنار  یک امر دیگر (مانند قهرمان فیلم)  تداعی‌‌گر آن می‌‌شود و مثلاً در نوجوانان این احساس را ایجاد می‌‌‌کند که سیگار کشیدن از نشانه‌‌های بزرگ شدن است. در این سخنرانی ابتدا به تعریف و شناسایی عناصر پایه‌‌ای در عملیات روانی پرداخته و سپس تعدادی از تکنیک‌‌های شناخته شده آن تشریح می‌‌گردد، و در نهایت به شیوه‌‌های مقابله با عملیات روانی اشاره خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلاش علمی خستگی‌ناپذیر
تصویر استاد در حال سخنرانی

احیای ارزش‌های خانواده و دفاع از جامعه خانواده‌محور، و در یک کلام ترویج خانواده سالم به عنوان راهکار اصلی سلامت اجتماع، وجه بارز کار علمی استاد را تشکیل می‌دهد، و سابقه‌ای بیش از چهل سال را در تحقیق و مشاوره رقم زده است. در نگرش ایشان، ارزش‌های اجتماعی از خانواده سرچشمه می‌گیرد و خانواده منبع رشد اخلاقی جامعه است، و حل مؤثر بیماری‌های اجتماعی با توجه به محوریت خانواده سالم امکان‌پذیر خواهد بود.

کتاب اخیر ایشان «خانواده در تندباد»، به ریشه‌یابی عمیق آسیب‌های خانواده در عصر ما و راه‌حل‌های خروج از این آسیب‌ها می‌پردازد. ایشان در فاصله سال‌های 1386 تا 1390 عهده‌دار ریاست مرکز مشاوره روانشناختی دانشگاه علم و صنعت و نیز مشاور دانشکده مهندسی برق در ارتقای فضای انسانی و پیشرفت علمی بوده‌اند.

با اعتقاد به ضرورت گفتگوی اساتید با یکدیگر و همگرایی در بینش‌های اجتماعی و سیاسی آنان، ایشان از یاری‌دهندگان و احیاکنندگان هم‌اندیشی اساتید در دانشگاه بودند. وجه بارز دیگر در فعالیت علمی و تخصصی ایشان، حوزه جوانان، و روانشناسی اجتماعی و محیطی با تکیه بر محیط‌های آموزشی، به‌ویژه آموزش عالی و دانشگاهی است، و کتاب تحلیلی استاد با نام «مدیریت تحول‌گرا در دانشگاه» برآمده از سال‌ها تحقیق و تجربه در این حوزه است.

ایشان تا سال 1403 به عنوان مشاور معاونت فرهنگی و یا مشاور ارشد رئیس در دانشگاه‌ها فعالیت کرده‌ و بر نظریه پیشرفت علمی بر مبنای ارتقای فضای انسانی تأکید می‌کنند. اغلب مخاطبان دانشگاهی ایشان را با سخنرانی‌هایشان می‌شناسند، که تلاش شده در این سایت به‌صورت منظم ذخیره و آرشیو گردد.

کتاب‌های اخیر
(کلیک برای اطلاعات بیشتر)