جامعه خانواده‌‌محور

انتشار یافته در تاریخ: 4 نوامبر 2013

شاید زیاد گفته شده باشد که : “خانواده، واحد بنیادین جامعه است.” امّا این مهم‌‌ترین نهاد جامعه انسانی، که تنها کانون عاطفه و همدلی و مهد اصلی پرورش نهال انسانی است، از سوی ساختار مدرن شده جوامع امروزی که متأثّر از پیامدهای تفکّر سرمایه‌‌داری هستند، به شدّت تحت فشار و حمله قرار دارد. چرا؟علّت آن است که وقتی همه ساختارها بر اساس سود اقتصادی مجموعه‌‌ای از صاحبان سرمایه تعریف شوند، تضعیف خانواده و فردفرد شدن باقی جامعه، هم نیروی کار ارزان و در دسترس را بیشتر می‌‌کند، و هم با تضعیف مقاومت در برابر خرید و رشد مصرف، سود بیشتری نصیب گردانندگان سرمایه می‌‌سازد.

Stand-Family-centeredSociety

در مقابل چنین ساختار مصرف‌‌زده‌‌ای برای  جامعه، ساختاری وجود دارد که محوریت آن بر رشد و تعالی خانواده است. در چنین جامعه‌‌‌ای، نه فقط مناسبات درون و بیرون از خانه، بلکه حتّی معماری و شهرسازی نیز، سازوکار و چهره‌‌ای نسبتاً متفاوت از شرایط امروزی خواهند داشت؛ ساختاری که بر طبیعت و سلامت انسان منطبق است.

در این سخنرانی، ضمن پرداختن به نمونه‌‌های تقابل جامعه امروزی با خانواده و ابزار آن، دکترین جامعه خانواده‌‌محور طرح شده و مورد بحث و بررسی قرارمی‌‌گیرد. برخی پیشنهادهای عملی برای زمینه‌‌سازی چنین جامعه‌‌ای ارائه می‌‌گردد. همچنین  به بررسی موانع اصلی ازدواج در شهرهای بزرگ  پرداخته و  برخی از گام‌‌های عملی در جهت تسهیل ازدواج و رفع موانع آن مطرح خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلاش علمی خستگی‌ناپذیر
تصویر استاد در حال سخنرانی

احیای ارزش‌های خانواده و دفاع از جامعه خانواده‌محور، و در یک کلام ترویج خانواده سالم به عنوان راهکار اصلی سلامت اجتماع، وجه بارز کار علمی استاد را تشکیل می‌دهد، و سابقه‌ای بیش از چهل سال را در تحقیق و مشاوره رقم زده است. در نگرش ایشان، ارزش‌های اجتماعی از خانواده سرچشمه می‌گیرد و خانواده منبع رشد اخلاقی جامعه است، و حل مؤثر بیماری‌های اجتماعی با توجه به محوریت خانواده سالم امکان‌پذیر خواهد بود.

کتاب اخیر ایشان «خانواده در تندباد»، به ریشه‌یابی عمیق آسیب‌های خانواده در عصر ما و راه‌حل‌های خروج از این آسیب‌ها می‌پردازد. ایشان در فاصله سال‌های 1386 تا 1390 عهده‌دار ریاست مرکز مشاوره روانشناختی دانشگاه علم و صنعت و نیز مشاور دانشکده مهندسی برق در ارتقای فضای انسانی و پیشرفت علمی بوده‌اند.

با اعتقاد به ضرورت گفتگوی اساتید با یکدیگر و همگرایی در بینش‌های اجتماعی و سیاسی آنان، ایشان از یاری‌دهندگان و احیاکنندگان هم‌اندیشی اساتید در دانشگاه بودند. وجه بارز دیگر در فعالیت علمی و تخصصی ایشان، حوزه جوانان، و روانشناسی اجتماعی و محیطی با تکیه بر محیط‌های آموزشی، به‌ویژه آموزش عالی و دانشگاهی است، و کتاب تحلیلی استاد با نام «مدیریت تحول‌گرا در دانشگاه» برآمده از سال‌ها تحقیق و تجربه در این حوزه است.

ایشان تا سال 1403 به عنوان مشاور معاونت فرهنگی و یا مشاور ارشد رئیس در دانشگاه‌ها فعالیت کرده‌ و بر نظریه پیشرفت علمی بر مبنای ارتقای فضای انسانی تأکید می‌کنند. اغلب مخاطبان دانشگاهی ایشان را با سخنرانی‌هایشان می‌شناسند، که تلاش شده در این سایت به‌صورت منظم ذخیره و آرشیو گردد.

کتاب‌های اخیر
(کلیک برای اطلاعات بیشتر)