نقش استاد در رشد دانشجو (سخنرانی در دانشگاه امیرکبیر)

انتشار یافته در تاریخ: 5 دسامبر 2018

سخنرانی استاد ساویز برای اساتید دانشگاه امیرکبیر با موضوع «نقش استاد در رشد دانشجو» در چهاردهم شهریورماه ۱۳۹۷ برگزار گردید. هدف این سخنرانی که به دعوت مسئولین دانشگاه و در قالب کارگاه آموزشی اساتید جوان صورت گرفت پرداختن به نقش فراآموزشی اساتید در کمک به رشد فکری و شخصیتی دانشجویان است، با اشاره به این واقعیت که بر اساس تحقیقات استاد تا پنجاه درصد در موفقیت دانشجو موثر است.  بسیاری از فارغ التحصیلان موفق، به نقش یک استاد در شکوفا و بالفعل شدن توانایی های بالقوه خود صحبت می کنند. این نقش ممکن است بسیار آسان باشد، در حد یک توجه کلامی و تشویق یک رفتار خوب، یا ممکن است یک کار ارزشمند و برنامه ریزی شده برای نجات یک انسان از سرگشتگی باشد. یکی از کمک های مهم، کمک به هدفمندی است زیرا یکی از بزرگ ترین عوامل سرگشتگی نبود هدفی جدید برای تلاش پس از کنکور است. متاسفانه دانشگاه های ما افق جدیدی برای هدفسازی به دانشجویان نشان نمی دهند. در این سخنرانی به نقش انگیزشی و هدایتی اساتید برای دانشجویان پرداخته می شود که شامل کمک به هدفمندی و موارد متعدد دیگر است.

چهار فایل صوتی زیر متناسب با چهار بخش سخنرانی، تکنیک ها و روش های کمک استاد به دانشجویان برای قرار گرفتن در مسیر رشد را ارائه می نمایند:

بخش اول: —مخاطب شناسی: ویژگی‌های جوان عصر حاضر (فایل صوتی بخش اول)

—بخش دوم: فضای دانشگاه، آثار مثبت و منفی(فایل صوتی بخش دوم)

بخش سوم: —نقش انگیزشی و هدایتی اساتید در پیشرفت تحصیلی و موفقیت اجتماعی دانشجویان (فایل صوتی بخش سوم)

بخش چهارم: —روش‌های ارتباطی موثر با دانشجویان (فایل صوتی بخش چهارم)

برخی از اسلایدهای ارائه:                     

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلاش علمی خستگی‌ناپذیر
تصویر استاد در حال سخنرانی

احیای ارزش‌های خانواده و دفاع از جامعه خانواده‌محور، و در یک کلام ترویج خانواده سالم به عنوان راهکار اصلی سلامت اجتماع، وجه بارز کار علمی استاد را تشکیل می‌دهد، و سابقه‌ای بیش از چهل سال را در تحقیق و مشاوره رقم زده است. در نگرش ایشان، ارزش‌های اجتماعی از خانواده سرچشمه می‌گیرد و خانواده منبع رشد اخلاقی جامعه است، و حل مؤثر بیماری‌های اجتماعی با توجه به محوریت خانواده سالم امکان‌پذیر خواهد بود.

کتاب اخیر ایشان «خانواده در تندباد»، به ریشه‌یابی عمیق آسیب‌های خانواده در عصر ما و راه‌حل‌های خروج از این آسیب‌ها می‌پردازد. ایشان در فاصله سال‌های 1386 تا 1390 عهده‌دار ریاست مرکز مشاوره روانشناختی دانشگاه علم و صنعت و نیز مشاور دانشکده مهندسی برق در ارتقای فضای انسانی و پیشرفت علمی بوده‌اند.

با اعتقاد به ضرورت گفتگوی اساتید با یکدیگر و همگرایی در بینش‌های اجتماعی و سیاسی آنان، ایشان از یاری‌دهندگان و احیاکنندگان هم‌اندیشی اساتید در دانشگاه بودند. وجه بارز دیگر در فعالیت علمی و تخصصی ایشان، حوزه جوانان، و روانشناسی اجتماعی و محیطی با تکیه بر محیط‌های آموزشی، به‌ویژه آموزش عالی و دانشگاهی است، و کتاب تحلیلی استاد با نام «مدیریت تحول‌گرا در دانشگاه» برآمده از سال‌ها تحقیق و تجربه در این حوزه است.

ایشان تا سال 1403 به عنوان مشاور معاونت فرهنگی و یا مشاور ارشد رئیس در دانشگاه‌ها فعالیت کرده‌ و بر نظریه پیشرفت علمی بر مبنای ارتقای فضای انسانی تأکید می‌کنند. اغلب مخاطبان دانشگاهی ایشان را با سخنرانی‌هایشان می‌شناسند، که تلاش شده در این سایت به‌صورت منظم ذخیره و آرشیو گردد.

کتاب‌های اخیر
(کلیک برای اطلاعات بیشتر)