ظهور و افول اسپانیای اسلامی

انتشار یافته در تاریخ: 20 فوریه 2011

اسپانیا، یا شبه جزیره ایبری، سرزمینی است در جنوب اروپا که از شمال با فرانسه و در شرق با ایتالیا همسایگی دارد. این سرزمین قریب به هشتصد سال، از سال های ۷۱۶ تا ۱۴۹۲ میلادی (۹۸ تا ۸۹۸ هجری قمری) جزئی از تمدن وسیع اسلامی بوده است، و در آن سال ها مردمانی زیسته اند که مانند ما، مسلمان بوده اند. طبیبان و ریاضیدانان و فیلسوفان از میان آن ها برخاسته اند و عالمان بزرگی مانند ابن رشد و ابن عربی در آن تربیت شده اند.

 تمدنی که  در اسپانیا به عنوان بخشی از تمدن پهناور اسلامی ظهور کرد، نگین درخشان اروپا بود و سالها اروپاییان از تولیدات علمی آن بهره مند شدند. اما چه شد که اسپانیای مسلمان با همه قدرت و نفوذی که داشت،  و با همه ارزش هایی که پایه گذار آن ها بود افول کرد؟ مهاجمین چگونه از بیرون بر آن تاختند؟ و چه عواملی آن را از درون تضعیف نمود؟   این کتاب می کوشد تا حدّی به این سوالات پاسخ دهد.

Book_Andalusia_1390

دریافت نسخه الکترونیک کتاب

برای مشاهده بهینه، توصیه می‌شود فایل PDF این پیوند را از طریق کلیک راست (Save Link as) ذخیره نموده و آن را از روی دیسک باز کنید.

حیطه : تاریخ

سرفصل های کتاب :

هشتصد سال اسپانیای اسلامی، اسپانیای اسلامی در محاصره، وقایع بعد از اسپانیای اسلامی، سیر علوم از جهان اسلام به اروپا.

اولین انتشار در هم اندیشی اساتید دانشگاه، فروردین 1390

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تلاش علمی خستگی‌ناپذیر

خانواده سالم، احیای خانواده، و جامعه خانواده محور وجه بارز کار علمی استاد را تشکیل می دهد، و سابقه ای بیش از چهل سال را در تحقیق و مشاوره رقم زده است. در نگرش ایشان، ارزش های اجتماعی از خانواده سرچشمه می گیرد و خانواده منبع رشد اخلاقی جامعه است، و حل موثر بیماری های اجتماعی با توجه به محوریت خانواده سالم امکان پذیر خواهد بود. ایشان در فاصله سالهای 1386 تا 1390 عهده دار مدیریت مرکز مشاوره روانشناختی دانشگاه علم و صنعت و نیز مشاور دانشکده مهندسی برق در ارتقای فضای انسانی و پیشرفت علمی بوده اند. وجه مهم دیگر فعالیت علمی و تخصصی ایشان، حوزه جوانان، و روانشناسی اجتماعی و محیطی با تکیه بر محیط‌های آموزشی، به خصوص آموزش عالی و دانشگاهی است. امروز ایشان به عنوان مشاور ارشد رئیس دانشگاه شاهد، و نیز به عنوان مشاور اجتماعی معاونت فرهنگی دانشگاه علم و صنعت برای پیشرفت علمی بر مبنای ارتقای فضای انسانی تلاش می کنند. ایشان معتقدند که انگیزه قوی و ارتباطات سالم انسانی در میان اعضای دانشگاه، کلید تحرک علمی است و بیدار کردن انگیزه های خفته جوانان، به معنای فعال ساختن ظرفیت های نهفته دانشگاه برای تاثیرگزاری در کشور است.